Περιοδικό ΠΝΟΕΣ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ τχ 7

ΠΝΟΕΣ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ ΤΕΥΧΟΣ 7
ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΙΔΕΟΠΝΟΟΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κυκλοφόρησε το 7ο τεύχος του περιοδικού «Πνοές Λόγου & Τέχνης» περιέχοντας μια πλούσια και ποικίλη ύλη.
*Το τεύχος αυτό περιέχει ένα μεγάλο «Αφιέρωμα στο Παραμύθι».
Ασχοληθήκαμε με τη μακραίωνη ιστορία των παραμυθιών ως πηγή θρύλου και περιπέτειας, που ενέπνευσαν τον παραδοσιακό λόγο και πολλούς συγγραφείς ακόμα.
*Επιπλέον περιέχει ένα αφιέρωμα στον «Κ. Π. Καβάφη», το οποίο υπογράφει ο Σαράντος Καργάκος.
*Επίσης κείμενα γραμμένα από την συντακτική επιτροπή την οποία απαρτίζουν: Θανάσης Αργυρίου «ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ», η Αρετή Γκιωνάκη ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ, ο Νίκος Δεληγιάννη ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ, η Κλεοπάτρα Ρισσάκη ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, και ο Ζαχαρίας Στουφής ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ.
*Ακόμα περιλαμβάνει κείμενα για τους Αδελφούς Γκριμ, Τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, τον Αίσωπο, τον Όσκαρ Ουάιλντ και το Χοροτράγουδο.
*Εκτός όμως από τα παραπάνω αφιερώματα στο παρόν τεύχος, παρουσιάζονται οι συνεντεύξεις των γνωστών σε όλους μας παραμυθάδων: Ευγένιου Τριβιζά, Μάνου Κοντολέων και της εικονογράφου Βάσως Ψαράκη.
Επίσης, συνέντευξη από τον ζωγράφο του τεύχους Βασίλη Βαγιάννη.
*Ένα σημαντικό μέρος της ύλης του περιοδικού μας, περιλαμβάνει τις δραστηριότητες της Λογοτεχνικής Ομάδας «ΙΔΕΟΠΝΟΟΝ», καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις.
Σ’ αυτό το τεύχος συνεργάστηκαν οι:
Σαράντος Καργάκος, Έλενα Σιούτη, Ιωάννα Μήλια, Ελπινίκη Τσικλείδη, Χρήστος Χαρατσάρης, Χρήστος Δεσύλλας, Χρήστος Περπατάρης.

Email επικοινωνίας: