Περιοδικό ΝΕΑ ΕΥΘΥΝΗ τχ.3
Νέα Ευθύνη

Πατησίων & Πολυτεχνείου 1, Αθήνα, τηλ. 210 85.47.723 - 210.52.000.77ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυκλοφόρησε το 3ο τεύχος της Νέας Ευθύνης

με επιστολές Γονατά προς Κοτζιούλα...

με ανέκδοτη συνέντευξη Έκτορα Κακναβάτου...

με σημαντικά δοκίμια, πεζά και ποιήματα...Δυναμικά ξεκινάει η νέα χρονιά: σημαντικές συνεργασίες φιλοξενούνται στο τεύχος και νέες στήλες εγκαινιάζονται!

Πρωτοσέλιδο το βαρυσήμαντο κείμενο του Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη «Ο Ντοστογιέφσκι και η ηθική» κι ακολουθούν τα δοκίμια του Περικλή Ντάλτα, μια γλωσσολογική προσέγγιση της σχέσης ελευθερίας και γλώσσας, και του Γιώργου Βαρθαλίτη, μια σφαιρική επισκόπηση της σύγχρονης ελληνικής ποίησης. Τα διηγήματα του Τηλέμαχου Κώτσια, της Νατάσας Κεσμέτη και του Δημήτρη Μαγριπλή, μαζί με τα ποιήματα του Κώστα Ριζάκη, της Ελένης Μαρινάκη, του Χεσούς Αγουάδο (συνοδεύονται από αποκλειστική συνέντευξη) και τα μικρά πεζο-ποιήματα του νεότερου Βασίλη Παπαδόπουλου αποτελούν τις λογοτεχνικές σελίδες του τεύχους.

Στο φιλολογικό πεδίο, ο καθηγητής Γιάννης Παπακώστας παρουσιάζει τις ανέκδοτες επιστολές του Επαμεινώνδα Γονατά προς τον Γεώργιο Κοτζιούλα, ένα σημαντικό τεκμήριο της Κατοχικής περιόδου, ενώ ο ποιητής Στέλιος Λουκάς φέρνει στο φως μια, άγνωστη στο μεγαλύτερο μέρος της, συνέντευξη με το προσφάτως εκλιπόντα ποιητή Έκτορα Κακναβάτο.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (1911) και 160 από τη γέννησή του (1851), προστίθεται σε κάθε τεύχος αυτής της χρονιάς σχετική στήλη. Θεωρούμε αυτονόητο ότι το πρώτο κείμενο δεν θα μπορούσε να το υπογράφει άλλος από τον Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλο. Καλή ανάγνωση!Διεύθυνση επικοινωνίας

Βιβλιοπωλείο «Κοράλι», Πατησίων και Πολυτεχνείου 1 - 104 33 Αθήνα

Τηλ.: 210-52.00.077, 210-85.47.723, e-mail: gelbesi@hol.gr