Περιοδικό Κ τχ.19

Κυκλοφόρησε το 19ο τεύχος του εξαμηνιαίου περιοδικού κριτικής της λογοτεχνίας και των τεχνών Κ. Από την πλούσια ύλη του ξεχωρίζουν δύο πολυσέλιδα αφιερώματα:

Το πρώτο αναφέρεται στον ποιητή, κριτικό και μεταφραστή Σπύρο Τσακνιά, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από το θάνατό του. Για τις διάφορες πτυχές της προσωπικότητας και του έργου του γράφουν οι: Αλεξάνδρα Δεληγιώργη, Αλέξης Ζήρας, Γ.Δ. Παγανός, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, Χριστόφορος Μηλιώνης, Τάσος Καλούτσας, Λουκάς Κούσουλας και Εύη Τσακνιά.
Στο ίδιο τεύχος περιλαμβάνονται σελίδες αφιερωμένες στον προσφάτως εκλιπόντα κριτικό και ιστορικό της λογοτεχνίας Αλέξανδρο Αργυρίου, με κείμενα της Ελισάβετ Κοτζιά, του Γιάννη Βαρβέρη και του Βαγγέλη Χατζηβασιλείου.


Το τεύχος συμπληρώνουν εκτενή δοκίμια των Κώστα Στεργιόπουλου, Αλέξη Ζήρα, Λευτέρη Παπαλεοντίου, Γρηγόρη Ευστρατιάδη, Ηλία Γκρή και Ζωής Βερβεροπούλου, καθώς και κριτικές της τρέχουσας εκδοτικής παραγωγής των Λ. Παπαλεοντίου, Αλέξη Ζήρα, Αντώνη Χατζημωυσή, Κώστα Γ. Παπαγεωργίου, Ιουλίτας Ηλιοπούλου, Χρύσας Σπυροπούλου, Άλκηστης Σουλογιάννη, Κατερίνας Κωστίου και Γιάννη Παπακώστα.
Για πρώτη φορά δε, το περιοδικό φιλοξενεί πολλές σελίδες πρωτότυπης και μεταφρασμένης ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας.

Δημοσιεύονται ποιήματα του Τίτου Πατρίκιου, του Σωτήρη Κακίση, του Χάρη Ψαρρά, του Paul Celan, του Σταύρου Ζαφειρίου, της Αθηνάς Παπαδάκη κ.ά.

Το τεύχος κλείνει με επιλογές ποιημάτων του Σπύρου Τσακνιά, που κάνει ο Γιάννης Βαρβέρης



ISSN: 1109-6799 τιμή 20,00 € (με ΦΠΑ)