Περιοδικό ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ (ελεύθερη ανάγνωση τευχών)


Ο Κύπρος Χρυσάνθης Από το 1960 μέχρι τον θάνατό του εξέδιδε το περιοδικό «Πνευματική Κύπρος», ένα από τα δύο (μαζί με τη «Νέα Εποχή») μακροβιότερα λογοτεχνικά περιοδικά του νησιού, με ανυπολόγιστη προσφορά. Ως λογοτέχνης υπήρξε πολυγραφότατος και η εργογραφία του είναι ογκώδης. Έγραψε ποίηση, ασχολήθηκε με τη μετάφραση, ασχολήθηκε επίσης με την πεζογραφία, την παιδική λογοτεχνία και το θέατρο. Υπεύθυνος των περιοδικών Πνευματική Κύπρος, Φιλολογική Κύπρος, Η Χαρά των παιδιών, Θέματα Κριτικής, Κυπριακοί Καιροί και Λυρική Κύπρος.
Συνεργάστηκε με πολλά περιοδικά, εφημερίδες και με το ΡΙΚ, και δεκάδες άρθρα του είναι διάσπαρτα με διάφορα ψευδώνυμα, με πιο γνωστά τα «Φώτης Κυπρίδης», «Κ. Ληδραίος», «Λάμπρος Κ. Ρήγας». Πολύ σημαντική ήταν η συνεργασία και η ενεργή του συμμετοχή στην εκδοτική ομάδα των περιοδικών «Η Χαρά των Παιδιών» και «Times of Cyprus», την εποχή του αγώνα της ΕΟΚΑ. Από το 1960 μέχρι τον θάνατό του εξέδιδε το περιοδικό «Πνευματική Κύπρος», ένα από τα δύο (μαζί με τη «Νέα Εποχή») μακροβιότερα λογοτεχνικά περιοδικά του νησιού, με ανυπολόγιστη προσφορά.

Μπορείτε να διαβάσετε τεύχη του περιοδικού ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ στην ιστοσελίδα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου: https://kypseli.ouc.ac.cy/handle/11128/3225