Περιοδικό iamvosart τχ. 23-24

Κυκλοφόρησε το διπλό τεύχος 23-24 του περιοδικού iamvosart, το οποίο περιέχει εκτενή αφιερώματα στη Μελίνα Μερκούρη και στο Λόρδο Μπάιρον.


Συνυπάρχουν σ’ αυτό το τεύχος, γιατί είχαν αρκετά κοινά σημεία, όσον αφορά την καλλιτεχνική και πολιτική δράση τους. Ξεχώρισαν για την πλούσια καλλιτεχνική τους προσφορά, στον τομέα του ο καθένας, αλλά και για την αγωνιστικότητα και το απαράμιλλο αντιστασιακό τους πνεύμα σε δύσκολες εποχές για την Ελλάδα. Εκτός αυτών, τους συνδέει κι ο αγώνας τους για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Επίσης σ’ αυτό το τεύχος ξεχωριστή είναι η παρουσία του καθηγητή και μελετητή κ. Τζων Άντον με συνέντευξή του και σύντομη αναφορά στο έργο του.

Πολλοί είναι αυτοί που συνεργάστηκαν σ’ αυτά τα αφιερώματα. Ανάμεσά τους, ο Σπύρος Μερκούρης, η Άλκη Ζέη, η Ντένη Βαχλιώτη, ο Νικήτας Κακλαμάνης, η Έλση Σπαθάρη, ο Νίνος Φενέκ Μικελίδης, ο Γιάννης Τζεδάκις, η Άννα Φόνσου, η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη,η Ζωή Φυτούση, ο Γιάννης Βόγλης, ο Πάνος Τριγάζης, ο Νίκος Χαρδαλιάς κ.ά.

Στο τεύχος αυτό δημοσιεύονται κι αρκετές άλλες συνεργασίες, όπως και οι τακτικές στήλες, με τις ποιητικές γραφές και τις βιβλιοπαρουσιάσεις.



ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΝΙΚΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ