ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - Mare Nostrum

Από τη ραδιοφωνική συχνότητα των 90,9 των FM για την Αθήνα και των 92,0 για τη Θεσσαλονίκη εκπέμπει το ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ελληνικής ραδιοφωνίας.
Κάθε Σάββατο κατά τις ώρες 23.30 - 00.30 

Ραδιοφωνικές περιπλανήσεις στα άλλοτε ήσυχα, άλλοτε ταραγμένα νερά της «δικής μας Θάλασσας» – της Μουσικής: στο Όλον μιας χώρας απέραντης, αέναα μεταλασσόμενης, χωρίς όρια ή «στεγανά». Τα ταξίδια αυτά συνοδεύονται από λόγο που συνδυάζει τις ιστορικές και μουσικολογικές συντεταγμένες τους με την αποτύπωση του αισθητικού και ψυχικού τους αντίκτυπου, εν είδει ενός «ημερολόγιου καταστρώματος». 

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά, σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τον κινηματογράφο με μαθήματα σκηνοθεσίας στην Σχολή Σταυράκου. Είναι παραγωγός και σκηνοθέτης «πειραματικών» ταινιών από το 1984. Μια μεγάλη σειρά μουσικολογικών, θεωρητικών και κριτικών κειμένων έχουν δημοσιευτεί σε εξειδικευμένα περιοδικά, ενώ έχει συγγράψει και τη μελέτη “Cult Movies”. Από το 1983 παρουσιάζει εκπομπές στο Δεύτερο και Τρίτο Πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοφωνίας.